Az autómosás

A mosást lágyított, homokszűrőn átszivattyúzott vízzel végzem, különösen ügyelve a környezetvédelemre, valamint a mosás minőségére.

Felni tisztítással kezdődik a mosási folyamat, ezt a folyamatot egy felületaktív tisztítószer tömény lúgos oldatával végzem.

Az aktív habos előkészítést egy olyan anyaggal végzhem ami fényezésen semmilyen károsodást nem okoz, valamint biológiailag lebomló, mérgező anyagoktól mentes tisztítószer.

Az aktív hab által leoldott szennyeződést magas nyomású vízzel lemosom. Ezzel a felületet előkészítettem a gépi mosásra, melyet ipari kamera rögzít. Mivel a kocsin már nagyobb szennyeződések nem találhatóak, ezért a gépi mosás alatt a fényezést nem karcolhatja a por.

A következő fázisban habosított polietilén (Vileda) csíkos gépi mosással varázsoljuk a járművet makulátlanul tisztává. A technológiának köszönhetően a gép karcolásmentesen hajtja végre a feladatot. Banán illatú Karcher RM812 aktív habos mosással újból előkészítésre kerül a tisztítandó felület, majd a mosás végeztével Karcher RM821 magas fényű vízlepergető viaszt alkalmaz. Ez a viasz semleges Ph értékkel rendelkezik, foltmentesen szárad és erős hosszan tartó vízlepergető réteget képez.

A fényezés már csillogó, szárítás után szarvasbőrrel cseppmentesre törlöm, majd utolsó mozzanatként az ajtókat nyitott állapotukban körbetörölöm. A teljes munkafolyamat körülbelül 15-17 perc.